Plommonmassakern


Indianparken är långsint och ska sent glömma den grönska och sötma som Hammarbyhöjdens sista parkutpost söderut frestade med när tallskotten i norr kändes väl vassa att tugga på. Det här är historien om plommonträdet som försvann.


Plommonträdet i Allemansoasen mådde prima. Allt tack vare Trädgårdsentusiasterna med eldsjälen Pirjo Lammi. Deras engagemang för grönskan utmed husen längs Paternostervägen lovprisades av stadsdelsförvaltningen som våren 2007 tilldelade dem utmärkelsen "Hjärtat och stjärnan".

Det var sista gången utmärkelsen delades ut, något Indianparken ser som ett omen.

Trädgårdsentusiasterna är enligt stadsdelen "ett värdefullt komplement till den kommunala skötseln av utemiljön i stadsdelen Hammarbyhöjden". Men glädjen kom snart att bytas i bitterhet och förtvivlan. 

Se ett inslag på Play Rapport från ABC 24 september


Hur gick det sen? är en fråga som ofta blir hängande i luften. Men Indianparken strök nyligen runt hörnet om forna fritidshemmet Havsörnens lokaler - och landade snopet i en frusen leråker. 


Allmänt gulplommon. En klen tröst från allmännyttan. Foto: Anna Norrby

Allmänt gulplommon. En klen tröst från ett allmännyttigt bostadsföretag som gått vilse i entreprenörsdjungeln. Det var en av underentreprenörerna till Svenska Bostäder som högg ned trädet i Allemansoasen, i tron att det stod på Svenska Bostäders mark.

 


Kommentarer
Postat av: kaffepulver

Får mig att minnas en film (eller var det något med diabilder?) som tillhörde "allmänbildningen" i tonåren. Den visade de stressreaktioner som träd (eller var det löv) gav ifrån sig när man högg ned dem eller bröt av grenar. HUR man lyckats fånga dessa käsnlostormar är för mig höljt i dunkel... Men det satte djupa spår. Att hugga ned träd - ungefär lika mysigt motorsågsmassakern.Stackars lilla plommonlund ... Må den vila i frid.

2008-12-01 @ 19:50:58
URL: http://kaffepulver.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0