Ingen vacker syn

Hammarbyhöjden är ingen vacker syn idag. Snön är blöt och smutsig. Där det är isigt på trottoaren har stadsdelen inte kostat på sandning. Pensionärerna och jag stapplar fram. Med kontoret på ryggen får man ta det piano.


Längs vägen mot Finn Malmgrens plan hänger bajspåsarna i klasar ur papperskorgarnas igenproppade öppningar. Alggrönt gegg breder ut sig på väggen vid stuprörsmynningen i huset där den gamla kemtvätten utan kunder bommat igen. Julgranen står fortfarande kvar på torget. Med lamporna på trekvarten.

Travar mot vår enda mataffär, Konsum, med rykte om sig att vara stadens dyraste. Borde ta reda på om det stämmer. Vad tror du?

Langar in tomburkar, glas och petflaskor i automaterna. Det är januari, och det är med tvekan jag väljer bort biståndsknappen. Med dryga 7 kr i kvittoform styr jag stegen mot snaskhyllan. Något ska man väl ändå unna sig. Skrev ett reportage en gång om småländska bruksorten Silverdalen. Där hade försäljningen av chips och snask, läsk och öl skjutit i höjden när bruket lades ned. Man tröståt, sa handlaren.

Tunnelbanan gick framför näsan. Blomaffärsinnehaverskan ljudliga suck hade hejdat mina steg.  Hon rättade till det lilla arrangemanget på en gammal kabelvinda utanför butiken. Under tiden berättade några grabbar att det krossats rutor i natt. Var uppfattade jag inte. Hon säljer förresten fortfarande vitmossa.  Vi är väl inte så trendkänsliga och säsongsstyrda här utanför tullarna.


Felanmäld dörr på Hammarbyhöjdens tunnelbanestation. Foto: Anna Norrby

Nio minuter till nästa tåg. Den söta chokladen som fortfarande tillverkas i Upplands Väsby får smaklökarna att krampa. Det drar i vänthallen. Dörren gapar felanmäld. En gång till, eftersom förra gången inte tog skruv. Det har gått åtta dagar sedan senaste lappen sattes upp. Men inget händer. Ingen reparatör kommer. Har man synpunkter är man välkommen att kontakta stationspersonalen hälsar Veolia på en skylt.  Inte satt det någon i kuren där nere. Och betala ska man göra ändå. Eller notera när man passerade in.

Idag avgör SL:s styrelse om Veolia ska få fortsätta sköta tunnelbanan.

                                                                                 


Kommentarer
Postat av: Nessie är inte gravid

Den där biståndsknappen knäcker mig. Jag kan omöjligt vara så fattig att jag trycker på knappen "ge mig pengarna", det förstår jag. Samtidigt är det något med belöningar, jag har varit duktig, jag får 11 kronor. Trycker på biståndsknappen för jag är övertygad om att jag annars blir straffad...på något sätt.

2009-01-21 @ 19:43:23
Postat av: Indianparken

Ja, just där framför pantmaskinen ställs allt på sin spets. Förresten fick jag en krona i växel. Plötsligt känns det viktigt att berätta att jag faktiskt lade den i bössan som står i kassan. Inte helt utan skuld alltså, men närapå.



Hälsa Nessie från Hängbuks-Gregor.

2009-01-21 @ 21:08:55
URL: http://indianparken.blogg.se/
Postat av: kaffepulver

Åhja. Även innanför tullarna halkas det på osandade gatstumpar. Men det är klart, rullatorernas ägare blir alltmer sällsynta på Katarina Bangata, vilket är ett jämmer i vanliga fall. Men kanske turligt just nu?

2009-01-21 @ 21:21:44
URL: http://kaffepulver.blogg.se/
Postat av: Anonym

fin blogg du har (: kolla gärna in min ? (: helenaelionorastrom.blogg.se

2009-01-23 @ 15:03:48
URL: http://helenaelionorastrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0