Charlie Chaplin was here?

Att Hammarbyhöjdens Konsum är dyrast i stan är ett segt rykte. Hur många tusenlappar har man inte spenderat där genom åren? Förra året hamnade bara vår familjs nota på närmare 30 000 kr. Men nu finns chans att casha tillbaka. Om du kan satsa 1800 kr, eller är bra på att pruta. Sedan ett par dagar sitter den här lappen på anslagstavlan i Konsums entré.




Strax bakom den evigt geggiga papperskorgen där man riskerar mjältbrand om man försöker peta ned ett glasspapper ruvar kan hända en verklig förmögenhet. En autograf av Charlie Chaplin.  På internet går de för minst 500 dollar, men jag har även hittat utropspris på det tiodubbla. Men hur veta att den är äkta? Tja. Här är några andra att jämföra med:









De är ju inte snarlika, men alla påstås de vara Charlie Chaplins autograf. Han var förresten i Stockholm november 1964 för att lansera sina memoarer. Och han har skrivit autografer, redan på 1920-talet.

Charlie Chaplin skriver autograf.

Men även Charlie Chaplin själv var autografjägare. När Ingo Johansson dinerade i Genevé var det Charlie som trängde sig fram med autografblocket.

Det borde min mamma också ha gjort när hon fick lift med Ingo och Floyd från hushållsskolan till Göteborg en sommardag 1955. Hon tog inte ens en bild, fast kameran var med. Därför finns det flera tvivlare ibland oss. Mötte hon verkligen Ingo eller hittar hon bara på? Det är sånt man grunnar på, en marskväll i Hammarbyhöjden.   


Kommentarer
Postat av: Niclas Johansson

Vilken underbar blogg! Kan inte vänta tills nästa uppdatering.

2009-03-06 @ 11:02:46
Postat av: Indianparken

Tack!

2009-03-06 @ 15:28:15
URL: http://indianparken.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det här med att vara vegetarian http://kathrinea.blogg.se/2009/march/10-anledningar-att-bli-vegetarian.html jag är väldigt intresserad av vad DU tycker!

2009-03-09 @ 22:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0