Indianparkens pärlor - Kaffestugan Torpet i Orhem


Det är gott att leva. Foto: Anna Norrby

På cykelavstånd från Indianparken ligger förnämliga Kaffestugan Torpet. Den lilla glasverandan doftar fukt på det där sättet som vi som saknar egen sommarstuga älskar. Ett givet utflyktsmål för dig som tröttnat på överstajlade och omysiga innerstadskaféer, som saknar lust eller råd att avgasa dig ned till nån charmig servering i säg Avignon eller Österlen.

Här, alldeles om hörnet, finns rättvisemärkt kaffe, hallonsoda, nygräddade våfflor och Bamsetidningar från 1984. Här är ingen duk den andra lik och sofforna bekvämt insuttna. Här sätter ekoboendet Gebers invånare lokal färg, vid sidan om moppenördar och kolonister som tröttnat på egna täppan.


Mopedistdröm. Foto: Anna Norrby

 För dig som vill vårbada finns Flaten strax intill. Nä, inte den där grustagsliknande badgrytan Flatenbadet, dit många folkhemsglin fraktats med buss genom åren. Utan på andra sidan, där klippor försiktigt tippar dig ned i den svala djupa sjön.

Där, i det zornska ljuset, i skuggan  av tall och sten ska du ta säsongens första dopp efter fikastunden på Kaffestugan Torpet. Var dig själv, "beach 2009" kan de få hålla på med på andra sidan sjön. 


Kaffestugan Torpet

Kommentarer
Postat av: kaffepulver

Välkommen tillbaks!

2009-05-06 @ 19:57:15
URL: http://kaffepulver.blogg.se/
Postat av: Indianparken

Tack kära du!

2009-05-07 @ 12:17:43
URL: http://indianparken.blogg.se/
Postat av: Anonym

du får det att låta som att "beach 2009" inte alls är något som rör dig ens i ryggen. intressant.



förövrigt bra ;)

2009-05-07 @ 19:42:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0