Indianparken gillar Nytorpsbadet

Eller Nypan, som vi säger i Indianparken.

När Jeanette, till vardags pedagog på fritids, går på semester - då vet ungarna i Björkhagens skola att sommaren är här. Men medan andra vuxna i skolan flyr eleverna så fäller Jeanette ned luckan, drar på sig förklädet och transformeras till kioskföreståndare på Nypan. Det är nästan lite högtidligt att köpa första glassen av Jeanette. Man blir lite blyg av de nya rollerna och den nya situationen. 

Men med Jeanettes hempoppade popcorn i en vit papperspåse i ena näven och en fjolårsvattenpistol i den andra slår sommaren ut i full blom i Indianparkens värld.  Så blir det kvällsdopp med nyvunna vänner i Nypan kalla bassäng.


Foto:Anna Norrby

Sommarnatten är lång och ljus på Nypan. Medan barnfamiljerna från Dalen, Kärrtorp och Hammarbyhöjden drar hemåt, samlas tuffa gänget från Bagis uppe på lilla berget. Låter vinterbleka tatueringar och blingbling kisa mot kvällssolen som hänger bakom Dalens sjukhus. Att någon av dem kissar mot Jeanettes kiosk förmörkar något litet det annars så underbart ocoola i att tuffa gänget faktiskt hänger på Nypan av alla ställen.

Foto: Anna Norrby

Än så länge är det gratis att bada på Nypan. Det är fint. Men gratis borde inte betyda att stadsdelen har rätt att ta sin hand från badet. Med en litet tjusigare entré skulle traktens ungar känna sig lite mer stolta över sitt annars så fina bad. Skäms Skarpnäcks stadsdelsnämnd, som dumsnålar på sommarnöjen för alla oss som är kvar i förorten i sommar.

För någon vecka sedan hängde jag ut vår bedrövliga parkbänk här. Och som i ett trollslag stod där en ny när molnen sprack upp.

Foto: Anna Norrby

Nu håller jag tummarna för att Nypans skylt och deppiga stängsel också får bli sommarfina.

Nytorpsbadet: Öppettider och hitta hit.

Kommentarer
Postat av: kaffepulver

Minns när Signe trampade på en geting en varm dag på nypan. Det var nog på väg från kiosken till filten. Nuförtiden blir det inte så mycket nypan för min del, men fint var det och nära stan där alla andra trängdes på E-dal (Eriksdalsbadet).

2009-06-28 @ 21:46:24
URL: http://kaffepulver.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Bodde i Dalen som liten, och då var det Nypan för hela slanten, och bor nu i Hammarbyhöjden. För två somrar sen hoppade jag på kryckor, och orkade inte hoppa längre än till Nypan. Men det gick fint att bada på ett ben också! Tycker om blandningen med alla människor, massa stoj och lek. Håller med om att stadsdelsnämnden bör hålla koll på klotter osv, men det är guld med ett nattöppet bad!

2009-07-01 @ 11:03:56
URL: http://lovisagiertta.blogg.se/
Postat av: Maria

Ahhh...jag alskar nypan. Har de kvar det stora buskaget som man kunde krypa och ga in i???Hangde mycket pa nypan som liten. Undra om Jannette ar samma dam som hadde kiosken nar jag var liten. Serverar de fortfarande toasties??? Sanna dar grillade triangel mackor

jag gillar din blog, det ar sa man far hemlangtan, har inte haft hemlangtan pa nastan 9 ar..

2009-07-02 @ 05:39:56
URL: http://gierttajewellery.blogspot.com/
Postat av: Alina

Godmorgon! =)

2009-07-02 @ 06:42:42
URL: http://musicrecord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0